Adviesrecht bij schuldenbewind

Het doel: het adviesrecht snel en goed uitvoeren

Op 1 januari 2021 trad het adviesrecht gemeenten bij schuldenbewind in werking. Het recht geeft gemeenten de mogelijkheid de rechter te adviseren of een inwoner het beste geholpen is met voortzetting van het bewind, of dat een lichtere vorm van gemeentelijke ondersteuning beter helpt.

Hoe vul je dit adviesrecht bij schuldenbewind goed en efficiënt in? Hoe maak je het proces voor alle betrokken makkelijk en duidelijk? Gezien de diverse partijen die betrokken zijn en hoeveelheid aan informatie die nodig, is dit een grote uitdaging. De huidige praktijk laat zien dat de uitvoering veel tijd kost en zowel voor de inwoner als bewindvoerders erg belastend is.

Het idee: Werk samen op 1 platform

Het platform van Budlr kan helpen bij de uitvoering van het adviesrecht. Als gemeente kan je bij de start van het bewind snel de benodigde informatie verzamelen over de inwoner, waarmee u een juiste diagnose kan stellen. Bij het verzamelen, analyseren en de diagnose werkt u via het platform samen met de cliënt en de bewindvoerder. Zo is iedereen betrokken bij de besluitvorming en weet iedereen snel waar hij/zij aan toe is.

Vraag? Bel 085 - 06 06 876 of stuur ons een bericht.

Not readable? Change text. captcha txt