Budlr start project voor gemeente Den Haag

 in Algemeen

De gemeenten Utrecht en Den Haag werken aan digitale systemen waarbij burgers het betalen van vaste lasten uit handen wordt genomen. Zo moet worden voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen.

In Utrecht is de proef Het Huishoudboekje al uitgebreid naar 300 personen. In Den Haag start binnenkort de pilot Het Vaste Lasten Pakket, dat mikt op 5000 deelnemers. Staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) is enthousiast en hoopt dat, als de proeven succesvol blijken, meer gemeenten volgen.

Moeilijk overzicht te houden

Energie, zorgverzekering, woonlasten, gemeentelijke heffingen: deze vaste lasten hebben allemaal hun eigen uiterste betaaldatum. Ook de inkomsten, zoals salaris, toeslagen, alimentatie en uitkeringen, belanden op verschillende dagen op iemands rekening. Voor veel mensen is het moeilijk om overzicht te houden.

Budlr speelt een belangrijke rol in het creëren van inzicht. Deze 1e stap is voor huishoudens en hulpverleners tijdrovend, omdat alle informatie niet goed voorhanden is. Met de budgetscan van Budlr kan de hulpverlener binnen 1 uur een volledig overzicht maken.

Lees het volledige nieuwsbericht hier.

Laatste nieuws

Reacties

3 × 5 =