Gemeente Leeuwarden versnelt schuldhulpketen

 in Algemeen

Ook Leeuwarden sluit aan op het platform van Budlr. Net als in andere steden verbindt Leeuwarden met behulp van ons platform de totale schuldhulp-keten, van vroegsignalering t/m de opstart van de schuldenregeling.

Indien een inwoner in beeld komt n.a.v. van een (vroeg)signaal brengt de hulpverlener van Amarylis en/of Humanitas samen met de inwoner binnen 1 uur de financiële situatie in kaart.

De inwoner kan binnen zijn persoonlijke dossier informatie ophalen met DigiD. Dit geeft de hulpverlener direct een goed beeld van de persoonlijke situatie. Daarnaast haalt de inwoner zijn bankmutaties binnen, waarmee snel alle inkomsten en uitgaven op een rij staan.

Indien blijkt dat er geen problematische situatie is, ontvangt de inwoner een financieel adviesrapport met tips en adviezen om financiële zorgen in de toekomst te voorkomen.

Indien er wel sprake is van een problematische situatie volgt er een 3-gesprek met de schuldhulpverlening en zet de inwoner zijn dossier binnen ons platform over naar de schuldhulpverlener. Zo hoeft de inwoner niet opnieuw alle informatie aan te leveren en kan er snel een beschikking worden afgegeven.

Resultaat: meer snelheid, minder uitval en meer tijd voor de hulpverlening. Zo bereikt de gemeente meer mensen, zonder dat er opschaling nodig is.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Laatste nieuws

Reacties

3 × 1 =