MijnIntake koppelt met OnView: nog meer snelheid voor hulpverleners

 in Algemeen

Gemeenten en bewindvoerders maken hun intake meetbaar, makkelijk en nog sneller. De stap van intake naar beheer was nog nooit zo makkelijk.

Vandaag de dag gaat de start van hulp bij schulden gepaard met veel papierwerk. Deze rompslomp behoort tot het verleden voor gebruikers van OnView, een veel gebruikte webapplicatie voor gemeenten, bewindvoerders, mentoren en budgetbeheerders. Zij kunnen vanaf nu via Mijn Intake alle informatie verzamelen én binnen enkele seconden een dossier creëren in OnView.

De financieel zorgverlener maakt een enorme slag in efficiency. 

Door de integratie van de twee systemen maakt de financieel zorgverlener een enorme slag in efficiency. Geen data meer overtikken vanaf papieren intake-stukken. Alle informatie wordt digitaal door de klant aangeleverd en gaat één op één mee naar OnView.

Snel, betrouwbaar en een completer inzicht.

De hulpvrager kan de benodigde data geautomatiseerd verzamelen, eventueel bijgestaan door een hulpverlener. Persoonlijke data over het huishouden haalt hij met DigiD op uit Mijn Overheid en de Belastingdienst. Betalingsgegevens en crediteuren komen rechtstreeks van de bank en worden keurig gepresenteerd in een maandbudget. Eventuele knelpunten komen direct in beeld en vormen het plan van aanpak.

De doorlooptijd worden teruggebracht van maanden naar weken of dagen.

Het invullen van een intakeformulier is vaak een hele opgave voor mensen, omdat een goede administratie vaak ontbreekt. Daarnaast is vanwege de complexiteit vaak hulp nodig van o.a. wijkteams of vrijwilligers. Hierdoor duurt zo’n proces dikwijls maanden. Deze omstandigheden zorgen voor lange doorlooptijden én uitval van hulpvragers. Een gemiste en kostbare kans, want die mensen komen niet toe aan het oplossen van de problemen. Door deze samenwerking verlagen we deze drempels.

Marleen Vorster (OnView): “Schoenmaker blijf bij je leest. Voor softwareontwikkelaars geldt hetzelfde. Om een compleet werkproces binnen een organisatie uit te rollen is een koppeling met expertise van de ontwikkelaar noodzakelijk. MijnIntake heeft dé expertise om het hele intaketraject naadloos aan te laten sluiten op de start van de dossiers in OnView. Een koppeling die kantoren en gemeenten veel efficiency en professionaliteit oplevert.”

“Anco Galesloot (Budlr-MijnIntake): “We zien al lange tijd dat de toeleiding naar financieel zorg beter kan. Zeker bij een stijgende vraag zal de hulpverlening nog verder onder druk komen. MijnIntake ondersteunt hulpvragers en hulpverleners om sneller de informatie te verzamelen en te beoordelen. Nu zetten we de volgende stap door te koppelen met OnView. Met deze koppeling kunnen gebruikers de verzamelde informatie tijdens de intakefase met een paar klikken overzetten in OnView. Zo is het overtypen definitief verleden tijd. Dit betekent voor gemeenten en bewindvoerders een grote tijdsbesparing.”

Meer weten over deze samenwerking? Neem gerust contact met ons op.

Laatste nieuws

Reacties

twintig + tien =