budlr.nl

Is er beslag gelegd op je loon? Vervelend, maar goed dat je hier bent, want het is tijd voor actie. De eerste stap: uitzoeken of je loonbeslag juist is berekend.

Beslag op je loon is schrikken en een goed moment voor actie. Dat leggen we graag uit. Lees gauw verder.

Hoe werkt het?

Loonbeslag wordt gelegd door een deurwaarder als een schuld lang onbetaald is gebleven. De rechter geeft toestemming voor het beslag. Na de uitspraak krijg je daarvan bericht van de deurwaarder. Daarna verzoekt hij jouw werkgever om het loonbeslag uit te voeren. Jouw werkgever betaalt daarna maandelijks een bedrag aan de deurwaarder. Totdat de hele schuld is voldaan.

De 1e stap: controleer je beslagvrije voet.

Bij loonbeslag heb je recht op je beslagvrije voet. Dit is het deel van je loon dat je nodig hebt om van te kunnen leven. Dit deel is afhankelijk van je leefsituatie. De hoogte is afhankelijk van je woonlasten, het inkomen van je partner of je kinderen hebt. Die gegevens heeft de deurwaarder zelf verzameld via instanties en een verklaring daarover van jouw werkgever.

Helaas gaat de berekening van jouw beslagvrije voet niet altijd goed. Je loopt daardoor kans dat de beslagvrije voet te laag is vastgesteld. Controleer daarom altijd of het bedrag klopt dat jij overhoudt. Je kunt het zelf berekenen. Hier vind je meer informatie. Het beslag wordt tot vier weken terug aangepast, dus wees er op tijd bij.

Schuldenvrij in 18 maanden

Loonbeslag is vaak een teken dat er meer schulden zijn en het je niet is gelukt om die schulden af te lossen. Wij weten dat dit in de meeste gevallen zo is. Helaas. Máár je kunt er wat aan doen. Sinds 2023 duurt een schuldregeling geen 3 jaar meer, maar slechts 18 maanden. Onze Budlrs kunnen jou door het hele traject heen helpen. Je hoeft dus niet meer langs de gemeente. Wacht dus niet langer meer en laat je helpen!

Hulp nodig?

Mocht je hulp nodig hebben bij het controleren van je beslagvrije voet dan kan je gebruik maken van de loonbeslag check door één van onze Budlrs. Een Budlr rekent alles met je door en maakt met jou een overzichtelijk budgetplan waarin je beslagvrije voet is verwerkt. Ook vertellen we je graag meer over de mogelijkheden om al je schulden op te lossen. Dus kan je wel wat hulp gebruiken? Maak dan gerust een vrijblijvende telefonische afspraak.

Maak een afspraak